Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Στα άκρα τραβάει το σκοινί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μετά τη χθεσινή του στάση στη Βουλή κατά την ψηφοφορία δεν φαίνεται να κάνει βήμα πίσω στη θέση του για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Με σχόλιό του στο twitter το πρωί ανέφερε:

«Η κρατικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση...Τουρκομπαρόκ.»

Στην Ιπποκράτους επικρατεί έντονος προβληματισμός για το «φαινόμενο Κουκουλόπουλος» και την αντιμετώπισή του. Χθες το βράδυ ήδη, αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη στάση του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου. 

Στη σύσκεψη ακούστηκαν έντονες φωνές διαμαρτυρίας που ζήταγαν ακόμα και τη διαγραφή του στη λογική πως δεν μπορεί να επικρατούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τους βουλευτές, αναφερόμενοι σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν όταν βουλευτές «έσπασαν» την κομματική γραμμή. 

Από την άλλη όμως ακούστηκαν και ψυχραιμότερες φωνές, οι οποίες και τελικά εισακούστηκαν, περί μη λήψης ακραίων πειθαρχικών μέτρων όπως αυτό της διαγραφής κατά του κ. Κουκουλόπουλου. 

Ωστόσο πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ εγείρουν θεσμικό θέμα καθώς όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος να σπάει την κομματική γραμμή και ταυτόχρονα να χαίρει ασυλίας, την ώρα που οι ίδιοι δοκιμάζουν τα όριά τους ψηφίζοντας μέτρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο ίδιος μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί είπε πως η καταψήφιση του άρθρου δημιουργεί ζήτημα. 

«Ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις, θα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα ληφθούν οι αποφάσεις» ανέφερε προσθέτωντας όμως «όταν κάποιος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καλό είναι να έχει ξεκαθαρίσει τα θέματα από την αρχή. Αυτό είναι πιο έντιμο, γιατί εκφράζει τη γραμμή της παράταξης....». 

Στην Ιπποκράτους πάντως προτιμούν να δρομολογηθούν έτσι οι εξελίξεις και ο κ. Κουκουλόπουλος να παραιτηθεί παρά να χρειαστεί να αποπεμφθεί από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. 

Το «τιτίβισμα» όμως του κ. Κουκουλόπουλου κάθε άλλο παρά πρόθεση για παραίτηση δείχνει γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος.