Όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρεται σχετικά, στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για τοn διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκτενόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαιτέρη αναφορά έγινε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευάγγελλος Βενιζέλος, επισκέπτεται την 'Αγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη.