«Το κλείσιμο της ΕΡΤ το επέβαλαν πολύ σημαντικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Κρίσιμοι για την εξυγίανση της ΕΡΤ. Κι ακόμη πιο κρίσιμοι για την πορεία του τόπου», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Στόχος μας είναι να απαλλάξουμε τη δημόσια ενημέρωση από τα κυκλώματα, που τη ρήμαζαν. Στόχος μας είναι μια νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Δημόσια, αλλά όχι κρατική.  Με λιγότερο προσωπικό, αλλά επάξια επιλεγμένο, με κριτήρια ΑΣΕΠ. Με ικανότητα να προβάλλει την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί τους πολίτες της χώρας . Στόχος μας είναι  μια αληθινά αδέσμευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Μια ανεξάρτητη, αντικειμενική, υπεύθυνη», τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΡΤ ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε άλλο ένα επεισόδιο στην απόπειρα πόλωσης και φανατισμού», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε:

«Έχουμε ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουμε καθημερινά πλέον, εναντίον της νομιμότητας, της σταθερότητας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Έχουμε άλλη μια απόδειξη της υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα και τις ακρότητες».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι χθες και προχθές – λίγο μετά το Συνέδριό τους – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν εδώ, από τα έδρανα της Βουλής, για "δικτατορία", για "συμμορία", για "κατοχική κυβέρνηση", για "δωσιλογισμό"».

«Είναι ύβρεις στον Κοινοβουλευτισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι τυφλός ανταγωνισμός στις ακρότητες και τα άκρα.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν από το βήμα της Βουλής "ραντεβού στα γουναράδικα". Ούτε το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι ανέβαζαν στα προπύλαια της Βουλής διαδηλωτές και πανό για «απόλυση της κυβέρνησης»», υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης και σημείωσε:

«Είναι κραυγές που εντείνονται τις τελευταίες μέρες για να εξάγουν την εσωτερική τους κρίση. Κραυγές που οφείλονται στην αδυναμία τους για συσπείρωση και έχουν στόχο την αντισυσπείρωση. Κραυγές που αντιγράφουν εκείνους που οι ίδιοι κατηγορούν για εκκόλαψη του μίσους».

Ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε μιλώντας στη Βουλή ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν τις συγκεντρώσεις στο προαύλιο της ΕΡΤ σαν «κίνημα» για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διακήρυσσε, στις 26 Ιουνίου, πως το "Κίνημα του Ραδιομεγάρου δεν τελείωσε"».