Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος προσαρμογής απασχόλησε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και ο κ. Βενιζέλος τεκμηρίωσε την πάγια θέση του ότι η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει το πρόγραμμα, αλλά ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία.

Αντίθετα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αναπτυξιακής υποστήριξης και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. Στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει, επειδή οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και δουλειές, κυρίως στη νέα γενιά. 

Ειδικότερη αναφορά έγινε επίσης στα δύο μεγάλα προβλήματα της ελληνικής πραγματικής οικονομίας: τα υψηλά επιτόκια που εμποδίζουν τον δανεισμό των επιχειρήσεων και το υψηλό κόστος ενέργειας. 

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και να μην δοκιμαστούν περισσότερο οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υφίσταται σκληρές θυσίες επί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια. 

Ταυτόχρονα συζητήθηκε και η προοπτική του προγράμματος προσαρμογής καθώς και η προοπτική επανόδου της Ελλάδας στις αγορές. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αφού αυτό είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε, καθώς αυτό είναι ένα ζήτημα που χειρίζονται τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών.