current views are: 1

19 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση03:51

«Φιάσκο» χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Σόιμπλε

«Φιάσκο» χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στην έρημη Αθήνα.

Δημοσίευση 03:51’
αρθρο-newpost

«Φιάσκο» χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στην έρημη Αθήνα.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

«Φιάσκο» χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στην έρημη Αθήνα.

Όπως επισημαίνουν ο σκληρός της Γερμανίας ήρθε την χώρα μας στο πλαίσιο των προεκλογικών συναντήσεων που κάνει και θέλοντας να στείλει μήνυμα στους Γερμανούς πολίτες ότι τα μέτρα στην Ελλάδα δεν θα χαλαρώσουν και ότι κούρεμα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι στην πραγματικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με την δήλωση του «μην ζητάτε κούρεμα του χρέους» επέφερε ένα μεγάλο χτύπημα στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αφού ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και το Οικονομικό επιτελείο της χώρας έχουν χτίση μια ολόκληρη επιχειρηματολογία με βάση το κούρεμα του χρέους.

«Όλο το τελευταίο διάστημα ακούμε τα στελέχη της ΝΔ να λένε ότι από το φθινόπωρο τα πράγματα θα πάνε καλύτερα έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Στηρίζουν δε αυτή την αισιοδοξία τους στο ότι θα υπάρξει κούρεμα του χρέους και αρά η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να πάρει μια ανάσα. Αντί λοιπόν ο βασικός εταίρος του πρωθυπουργού να τον στηρίξει σε αυτή την επιχειρηματολογία του σήμερα του τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια».

Όπως επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Β. Σόιμπλε ήρθε στην Αθήνα για καθαρά προεκλογικούς λόγους  έχοντας ως  μοναδικό στόχο να καθησυχάσει τους Γερμανούς πολίτες που φοβούνται ότι θα υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους και το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί.

Σε ότι αφορά ακόμα τα περί Γερμανικής Τράπεζας  η οποία θα ενισχύσει με τις κινήσεις της  την Ελληνική οικονομία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι περισσότερο πρόκειται για λόγια του αέρα παρά για κινήσεις που μελλοντικά έχουν να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Οι συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ακόμα ότι η εικόνα της πρωτεύσας με τους άδειους δρόμους και την απερίγραπτη ταλαιπωρία των πολιτών παραπέμπουν σε άλλες εποχές ενώ παραβιάζουν με τον πιο απόλυτο και αυταρχικό  τρόπο τα αισθήματα και τα δημοκρατικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού.


σχετικα αρθρα