Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Κρατώντας ανοιχτή την... εκκρεμότητα Κουκουλόπουλου αναχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την Άγκυρα για να επιστρέψει στην Αθήνα όχι νωρίτερα από το βράδυ της Κυριακής αφού αμέσως μετά την Τουρκία θα μεταβεί στην Μαγιόρκα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρά τις άμεσες και έμμεσες πιέσεις που δέχτηκε από συνεργάτες του δεν προχώρησε στην καρατόμηση του κ. Κουκουλόπουλου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, θέση που τού είχε αναθέσει μόλις πριν από μερικές ημέρες.

Οι πληροφορίες δε, επιμένουν ότι μολονότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες με τον κ. Κουκουλόπουλο δεν τού έθιξε το ζήτημα της παραίτησής του από το κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Κι αυτό, γνωρίζοντας ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος με tweet που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό δυναμίτισε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα γράφοντας πως «η κρατικοποίηση της δημοτικής αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση τουρκομπαρόκ».

Ενδεχομένως, ο κ. Βενιζέλος να περιμένει να εκτονωθεί το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ώστε ο κ. Κουκουλόπουλος να παραμείνει στην θέση του κι έτσι να μην βρεθεί ...απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας.

Κι αυτό έχοντας ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να τον διαγράψει το ίδιο το βράδυ της κρίσιμης ψηφοφορίας, κάτι που απετράπη όμως έπειτα από εισηγήσεις συνεργατών του.

Η εντονότερη αντίδραση για την στάση Κουκουλόπουλου έχει εκδηλωθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος θεωρεί ότι για λόγους συμβολισμού και μόνο ο βουλευτής θα πρέπει να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Όμως και άλλοι βουλευτές στις μεταξύ τους συζητήσεις γκρινιάζουν για την συμπεριφορά του βενιζελικού βουλευτή.