Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα την Κυριακή και να έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μίλησε στο Bloomberg για την κρίση στη χώρα και τον σκοπό του ταξιδιού του. 
 
Ο Τζακ Λιου είπε πως εν όψει της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο και την συνάντησή του με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είναι «μια καλή ευκαιρία να συνομιλήσω με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών». 
 
Όπως είπε παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα από κοντά τα τελευταία χρόνια και διαπιστώνει πως έχουν γίνει βήματα προόδου και πως έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις αν και υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά. 
 
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου πάντως εάν η επίσκεψή του θα φέρει και κάποια οικονομική βοήθεια απάντησε εμμέσως: « Η Ευρώπη ασχολείται πρωτίστως με το θέμα της Ελλάδας. Πρόκειται για ευρωπαϊκή πρόκληση.  Εμείς πάντως είμαστε σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση», είπε, για να καταλήξει ο δημοσιογράφος με το σχόλιο: «Δεν μου φαίνεται πως θα έχετε μαζί σας κάποιο τσεκ για την Ελλάδα».