Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθεί το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθεί το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

Την ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στις 3-4 Αυγούστου στην πόλη της Καλαμάτας ζητεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «γιορτές μίσους και τιμές στο φασίστα Ιωάννη Μεταξά δεν έχουν θέση πουθενά».

Στη σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η προκλητική ανοχή των δημοτικών αρχών απέναντι στη Χρυσή Αυγή, παρά τις πιέσεις από σωματεία, τοπικές κινήσεις και κοινωνικούς φορείς, προβληματίζει έντονα και πρέπει να ανατραπεί άμεσα».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί την τοπική κοινωνία «να κάνει δική της υπόθεση την ακύρωση του φασιστικού φεστιβάλ στην πόλη της». «Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να πούμε ότι τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε μέλη της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας, από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά δείχνουν ότι αυτοί είναι που μας φοβούνται», υπογραμμίζει.

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί «τις νέες και τους νέους που δεν ανέχονται να ζουν υπό τη φασιστική απειλή, που εμπνέονται από μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης κι όχι από κηρύγματα μίσους και κοινωνικού κανιβαλισμού, να συμμετέχουν στην πανελλαδική αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα το Σάββατο 20/7 στις 19:00».

«Να μη δώσουμε κανένα χώρο στο φασισμό! Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο