Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε για το συμβάν στο «Αττικόν».

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτη την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ «να πράξει το δημοκρατικώς αυτονόητο, να καταδικάσει τη βίαη επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας. Δυστυχώς, δεν με εκπλήσσει. Βλέπετε το εμφυλιοπολεμικό σύνθημα 'ΕΑΜ,ΕΛΑΣ Μελιγαλάς' που φώναζαν σήμερα στον Άδωνι είναι το ίδιο που άκουγαν ο αργηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήγαιναν στο ραδιομέγαρο και χαμογελούσαν αυτάρεσκα».

«Προειδοποίησα χθες για τις επικίνδυνες συνέπειες των εμπρηστικών λόγων που ανάβουν πυρκαγιές, αλλά δεν εισακούστηκα» τόνισε και διερωτήθηκε «αν αναλογίζονται τις ευθύνες τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που από αυτό το βήμα έδιναν τα ραντεβού στα γουναράδικα».

Μάλιστα χαρακτήρισε ως εξωφρενικές τις κατηγορίες του κ. Λαφαζάνη «ότι θέλουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που ονειρεύεται Σοβιέτ εκείνης της εποχής. Το είπε ο κ. Τσίπρας που υποσχέθηκε εργατικά συμβούλια στα εργοστάσια. Το έδειξε και όταν γελούσε ακούγοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι πρέπει να εξοριστούν σε Γκουλάγκ. Το επανέλαβε φαντασιωνόμενος κομμούνα στην Αθήνα και προειδοποιώντας για το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα», επεσήμανε.

Στο σημείο αυτό δε, ο κ. Κεδίκογλου συνέστησε στον κ. Τσίπρα να αλλάξει κειμενογράφο.

Συνεχίζοντας τις βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «δεν είπε λέξη για τα σχέδιά του". "Το μόνο βέβαιο που θέλει είναι να οδηγήσει τη χώρα στην χρεοκοπία για αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα να επαναλάβει τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Να ξαναφτιάξει την παλιά ΕΡΤ με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος.  Δεν εκπλήσσει η αντιπάθεια του κ. Τσίπρα προς όσους σταδιοδρόμησαν στον ιδιωτικό τομέα. Το γεύτηκα εγώ και ο κ. Καψής. Γιατί προτιμά κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και προϊόντα του κομματικού σωλήνα», υπογράμμισε.