current views are: 1

20 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση06:17

Δεν θα δουν οι καταναλωτές τη μείωση του ΦΠΑ, λένε οι εστιάτορες

Μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση.

Δημοσίευση 06:17’
αρθρο-newpost

Μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση.

Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση.

Η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% φαίνεται πως δεν θα βοηθήσει τον τουρισμό αλλά τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Όπως ομολογούν οι περισσότεροι, η μείωση του συγκεκριμένου φόρου δεν συνεπάγεται και μείωση των τιμών αφού ήδη έχουν απορροφήσει οι ίδιοι την προηγούμενη αύξηση στο 23%.

Ήρθε η ώρα να… ισορροπήσουν.

«Έχουμε ήδη απορροφήσει δύο αυξήσεις του ΦΠΑ,  την ώρα που ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δυσκολεύονται οι επισκέπτες να έρθουν στο νησί», λέει στο newpost ο Γιάννης Νικολάου ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στη Σέριφο. « Όταν μειώνεται ο ΦΠΑ αλλά ακριβαίνουν όλα τα υπόλοιπα, είναι αδύνατο να προβούμε σε οποιαδήποτε μείωση τιμών», συνεχίζει.

«Η κατάσταση στα νησιά, ειδικά στις Κυκλάδες, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι λάθος να πιστεύουν οι καταναλωτές ότι θα ανοίξουν έναν κατάλογο και θα δουν πιο φθηνές τις τιμές. Είναι ήδη φθηνές και εμείς επωμιζόμαστε το βάρος του υψηλού ΦΠΑ. Από αυτό το βάρος θέλουμε να απαλλαγούμε», λένε οι περισσότεροι επιχειρηματίες εστίασης που ζουν από τον τουρισμό.

Ο Αντώνης Ψάλτης από την Τήνο, είναι πιο συγκεκριμένος: «Στα φαγητά οι τιμές θα μείνουν ίδιες. Αν γίνει κάποια μείωση τιμών θα γίνει στα ποτά και τα αναψυκτικά. Ο χαμηλότερος ΦΠΑ θα μας βοηθήσει να αγοράσουμε πιο φθηνά τις πρώτες ύλες για τα προϊόντα που προσφέρουμε στους πελάτες μας αλλά περιθώρια για να ρίξουμε έστω και λίγο τις τιμές δεν υπάρχουν».


σχετικα αρθρα