current views are: 1

20 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση10:39

Αλέξης Τσίπρας: Δεσμευόμαστε όλοι από τις αποφάσεις του νέου ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται», τόνισε από το βήμα της συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 10:39’
αρθρο-newpost

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται», τόνισε από το βήμα της συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο «για ριζική ανατροπή, ριζική στροφή, και ριζική αλλαγή, που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία».

«Δεν μιλάμε και ούτε έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής» είπε χαρακηριστικά. 

«Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν θα την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλλει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή, είπε πως αποτέλεσε όχι απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα στον κατήφορο της καταστροφής καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται με αυτό στο δρόμο ενώ η παιδεία, η υγεία διαλύονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται οριστικά στο λουκέτο.

Τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε, αποδείχτηκε ο πολιτικός και εθνικός μιθριδατισμός της δικομματικής κυβέρνησης.

Tαυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα στον σοσιαλιστικό χώρο, σημειώνοντας: «Θέλουμε ένα κόμμα που θα ακουμπάει από τη μια στις σπουδαίες αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς και από την άλλη σε ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η πολιτική σκέψη και η πρακτική των κινημάτων και της πάλης κατά του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού στις μέρες μας». 

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι μια συμπαράταξη των δυνάμεων από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά του σοσιαλιστικού χώρου. Με διαρκή και ζωντανή την πρόταση συνεργασίας και κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, όπως είπε, ήταν μια γιορτή δημοκρατίας και αποτέλεσε ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο κ. Τσίπρας άφησε και αιχμές εναντίον «άσπονδων εχθρων και φίλων» λέγοντας χαρακτηριστικά : «Και όσο για ορισμένους άσπονδους φίλους και εχθρούς που μην έχοντας από πού αλλού να πιαστούν, σπεύδουν να ρίξουν χολή, τους προειδοποιούμε να μη βάζουν τα λεφτά τους σε χαμένα από χέρι στοιχήματα».

Μάλιστα, τόνισε με νόημα ότι όλοι δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος, ενώ όπως είπε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός: «Δεσμευόμαστε όλοι από το καταστατικό και τις αποφάσεις του.  Κάνουμε την υπέρβαση, να αποδείξουμε την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης και της κοινωνικής σωτηρίας».

Για την επίσκεψη Σόιμπλε, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να έρχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα και να μετατρέπεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας σε πολιορκημένη έρημη πόλη.

Ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας πως η εθνοκάπηλη στάση της ακροδεξιάς και της ελληνικής χούντας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προαποφασισμένη εισβολή.

Σήμερα, συνέχισε, η Κυπριακή Δημοκρατία, δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής, αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές.

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει από το πρωί για να εκλέξει γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία.


σχετικα αρθρα