«Η θλιβερή επέτειος βρίσκει την Κύπρο να δοκιμάζεται σκληρά από την τρόικα, τα μνημόνια και την προσπάθεια αρπαγής του ορυκτού πλούτου της», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Συμπληρώνονται 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή κι ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι, ακόμη υπάρχουν γονείς που αναζητούν τα παιδιά τους, ακόμη υπάρχουν πρόσφυγες στην ίδια την πατρίδα τους», προσθέτουν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν πως είναι στο πλευρό των Κυπρίων μέχρι να φύγει ο κατακτητής, «μέχρι να γυρίσουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και να ανταμώσουν με τους εγκλωβισμένους που κρατούν ψηλά την σημαία του Ελληνισμού, μέχρι να κτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες στο Ριζοκάρπασο».

«Ο ελληνισμός της Κύπρου συνεχίζει τον αγώνα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία απέναντι σε κάθε μορφής κατακτητή, στρατιωτικό ή οικονομικό, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να επιβάλουν ένα νέο σχέδιο Ανάν μετά το «όχι» του Τάσσου Παπαδόπουλου», καταλήγουν.