«Η σημερινή ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Λάρισας όπου και διαμένει η εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση της απόδρασης γνωστού βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών μας στη Λάρισα. Η Νέα ΜΕΡΑ δεν σπεύδει να χαρακτηρίσει τις ελληνικές πόλεις "Καμπούλ" ή "Βηρυττό" παρά το γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες μας το θυμίζουν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι «η Νέα ΜΕΡΑ θέτει ως μείζονα προτεραιότητα και στόχο για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε δομικό και επιχειρησιακό επίπεδο, με την ανάληψη των αντίστοιχων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

«'Αλλωστε, η τροποποίηση της νομοθεσίας, η αλλαγή των δομών και η ηθική υποστήριξη στην ΕΛΑΣ δεν απαιτεί την δαπάνη ούτε ενός ευρώ» προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος το οποίο παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη και ελεύθερη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας.