Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό. Το ΠΑΣΟΚ τα έχει με τον αρχηγό του. Παλιότερα, όσοι διαφοροποιούνταν σε μια ψηφοφορία βρίσκονταν εκτός τρένου «στο φτερό». Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι ακόμα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και κατά τα φαινόμενα θα μείνει.

Το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφόρησαν φήμες, ότι ο Κουκουλόπουλος, που είχε καταψηφίσει το άρθρο για τη διαθεσιμότητα, βρισκόταν αντιμέτωπος με το φάσμα της διαγραφής. Ο Βενιζέλος δεν βιάστηκε ωστόσο, δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί με την Κ.Ο. που ήταν σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Την επομένη, ο Εκπρόσωπος κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  δήλωσε ότι υπάρχει θέμα με τον Πάρι, προφανώς συμπέραναν όλοι στο ΠΑΣΟΚ θα τον βγάλει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο…

Για να βάλει ποιόν; Την Τζάγκρη ή την Γκερέκου; Ο Βενιζέλος προτίμησε να μπει στο αεροπλάνο και να πάει στην Άγκυρα και από κει στη Μαγιόρκα. Στο μεσοδιάστημα μίλησε με τον Πάρι. Η τελευταία διαρροή ήταν πως ο Βενιζέλος θα πάρει τις αποφάσεις του. Όχι σύντομα πάντως και αυτό κάνει έξαλλους τους βουλευτές, που πιστεύουν και ότι χαρίζεται στον Πάρι γιατί είναι φίλος του.

Μια και έχει ανοιχτή κόντρα με την Αριστερά, ο Βενιζέλος έχει αρχίσει να ανακαλύπτει την σοφία του Θιέρσου. «Στην πολιτική είναι αναγκαίο να μην θεωρείς τίποτε τραγικό», έλεγε εκείνος και προφανώς ο Βενιζέλος δεν αντιμετωπίζει την αποκλίνουσα συμπεριφορά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου ως τραγωδία. Η στάση του αυτή, τον απομακρύνει όλο και περισσότερο από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα που επιμένει να αγνοεί την ύπαρξη της, την περασμένη Τετάρτη δεν πήγε καν να μιλήσει.

Οι βουλευτές θεωρούν ότι από τότε που έγινε αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών έχει πάψει να ενδιαφέρεται για το κόμμα και ενδιαφέρεται περισσότερο για τις κολακείες που θα ακούσει στην Μαγιόρκα από το Βέστερβέλε. Στην πραγματικότητα, οι βουλευτές είναι έτοιμοι για ανταρσία στην πρώτη ευκαιρία. Προφανώς θα την έχουν από το Σεπτέμβριο, ο Βενιζέλος φαίνεται να πιστεύει πως ως τότε θα έχουν εκτονωθεί τα πράγματα, ή θα έχουν προκύψει άλλα ζόρια που θα κάνουν το παράπτωμα του Πάρι να φαίνεται αμελητέο. Σε κάθε περίπτωση, ο Πάρις παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μέχρι να πάρει ο Βενιζέλος τις αποφάσεις του. Δηλαδή μέχρι νεωτέρας…