Ολομέτωπη επίθεση προς τον γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm με αφορμή την προειδοποίηση του κ. Μπαλτάκου προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «αν καταψηφίσουν θα πάμε σε εκλογές ακόμα και τον Αύγουστο».
 
«Μην παίζουν με τις αντοχές και τις ανοχές των βουλευτών. Να σέβονται τους εκλεγμένους βουλευτές , ακόμα και εκείνους που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Τελεία και παύλα» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ ενώ κάλεσε τον κ. Μπαλτάκο να περιοριστεί στα καθήκοντα του. ««Ο καθένας εφ' ω ετάχθη. Η Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρει επί λέξει ποια είναι τα καθήκοντα του Γραμματέα της Κυβέρνησης. Ας περιοριστεί στα καθήκοντα του» είπε.
 
Για το θέμα των εκλογών ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε την θέση του ότι δηλαδή θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. «Εγώ ήμουν από αυτούς που είχαν την άποψη ότι οι εκλογές έπρεπε να είχαν τελειώσει την προηγούμενη Κυριακή. Υπό αυτή την έννοια, οι εντός εισαγωγικών απειλές για εκλογές , δεν με αφορούν καθόλου» τόνισε.  
 
Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει. Όπως είπε, ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί «εγγύηση ενότητας και σταθερότητας». «Ας ελπίσουμε να μην έρθει η στιγμή να χρειαστεί η χώρα «σωτήρες». Αν έρθει εκείνη η ώρα, όμως, είναι θέμα του κ. Καραμανλή το τι θα πράξει», σημείωσε. 
 
Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στον Δήμο είπε πως θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και από το αν θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δημοτικές και εθνικές εκλογές. «Τότε θα σκεφθώ αν θέλω να μείνω στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε.