Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επιδεικνύει η Χαριλάου Τρικούπη για τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης που δείχνει ότι -επιτέλους- το ΠΑΣΟΚ έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο προσεγγίζει διψήφιο ποσοστό. (Η δημοσκόπηση της Κάπα Research δίνει στο ΠΑΣΟΚ ποσοστό 9,1%).

Στο ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουν ότι τούς έφερε...γούρι η μετακόμιση στα παλαιά ιστορικά γραφεία -αν και κάποιοι παλαιοί κομματικοί εκτιμούν ότι για συμβολικούς λόγους βοηθά η εγκατάσταση στην Χαριλάου Τρικούπη και στην ψυχολογία των στελεχών. Θεωρούν ότι αναγνωρίζεται η επιμονή και η συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου στην διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και ότι σιγά σιγά επιβραβεύεται η στάση υπέρ της αποφυγής νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Βεβαίως, μέσα σ' όλα αυτά συνυπολογίζεται και το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάιο όταν έγινε η σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου για τα οικονομικά δεν δόθηκαν αφορμές και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φρόντισε με τις τελευταίες του πρωτοβουλίες να αμβλύνει τις γωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε-επειδή επιθυμεί την εσωκομματική νηνεμία- ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πάρει κάποια απόφαση σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρι Κουκουλόπουλο μετά την άρνησή του να ψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την δημοτική αστυνομία.

Ο δεύτερος λόγος βρίσκεται στην στενή φιλία που τον συνδέει με τον κ. Κουκουλόπουλος και ο τρίτος και ενδεχομένως σημαντικότερος λόγος αφορά την αδυναμία του να βρει αντικαταστάτη-κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

«Ποιος θα κάνει αυτήν τη δουλειά, δεν υπάρχουν στελέχη στην ΚΟ» λένε από το ΠΑΣΟΚ και αφήνουν πλέον να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση Κουκουλόπουλου, εκτός εάν την προκαλέσει ο ίδιος.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος θα γυρίσει στην Αθήνα αύριο αφού σήμερα έχει συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες...