Αδυναμία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ να πάρει αποφάσεις

Αδυναμία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ να πάρει αποφάσεις

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Συγκρατημένη αισιοδοξία επιδεικνύει η Χαριλάου Τρικούπη για τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης που δείχνει ότι -επιτέλους- το ΠΑΣΟΚ έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο προσεγγίζει διψήφιο ποσοστό. (Η δημοσκόπηση της Κάπα Research δίνει στο ΠΑΣΟΚ ποσοστό 9,1%).

Στο ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύουν ότι τούς έφερε...γούρι η μετακόμιση στα παλαιά ιστορικά γραφεία -αν και κάποιοι παλαιοί κομματικοί εκτιμούν ότι για συμβολικούς λόγους βοηθά η εγκατάσταση στην Χαριλάου Τρικούπη και στην ψυχολογία των στελεχών. Θεωρούν ότι αναγνωρίζεται η επιμονή και η συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου στην διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και ότι σιγά σιγά επιβραβεύεται η στάση υπέρ της αποφυγής νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Βεβαίως, μέσα σ' όλα αυτά συνυπολογίζεται και το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάιο όταν έγινε η σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου για τα οικονομικά δεν δόθηκαν αφορμές και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φρόντισε με τις τελευταίες του πρωτοβουλίες να αμβλύνει τις γωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε-επειδή επιθυμεί την εσωκομματική νηνεμία- ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πάρει κάποια απόφαση σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρι Κουκουλόπουλο μετά την άρνησή του να ψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την δημοτική αστυνομία.

Ο δεύτερος λόγος βρίσκεται στην στενή φιλία που τον συνδέει με τον κ. Κουκουλόπουλος και ο τρίτος και ενδεχομένως σημαντικότερος λόγος αφορά την αδυναμία του να βρει αντικαταστάτη-κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

«Ποιος θα κάνει αυτήν τη δουλειά, δεν υπάρχουν στελέχη στην ΚΟ» λένε από το ΠΑΣΟΚ και αφήνουν πλέον να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση Κουκουλόπουλου, εκτός εάν την προκαλέσει ο ίδιος.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος θα γυρίσει στην Αθήνα αύριο αφού σήμερα έχει συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο