Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Έντονες ανησυχίες εκφράζουν οι συνδικαλιστές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καθώς διαπιστώνουν ότι  το υπουργείο Οικονομικών αντιτίθεται και δεν εφαρμόζει τις οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι οι συνδικαλιστές  ισχυρίζονται, το υπουργείο Οικονομικών ακολουθεί μία μεθοδευμένη τακτική απαξίωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) ώστε μετά από καιρό να μην υπάρχει άλλη λύση  και εκ των πραγμάτων  να πουληθούν για μια χούφτα ευρώ. 

Ενδεικτικό των προαλειμμένων αποφάσεων είναι ότι τα 160 στρέμματα που καταλαμβάνει η μονάδα των ΕΑΣ στον Υμηττό και τα 500 στρέμματα στην Ελευσίνα (με πρόσβαση στο λιμάνι ) έχουν κοστολογηθεί ήδη  από την Καραγιώργη Σερβίας  μόλις 80.000.000 ευρώ. 

Σήμερα το μεσημέρι οι συνδικαλιστές των ΕΑΣ είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Στουρνάρα κ. Α. Σκέρντζο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της άμεσης χρηματοδότησης της εταιρίας με 30.000.000 προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή παραγγελιών πυρομαχικών αξίας 250.000.000 ευρώ. 

Και αντί να ακούσουν κάτι ελπιδοφόρο, ο κ. Σκέρντζος φέρεται να τους είπε «Για ποια χρήματα λέτε; Εδώ προγραμματίζεται  να κλείσουν οι μονάδες Λαυρίου, Υμηττού και άλλες. Μάλιστα θα ανακοινωθούν και  απολύσεις προσωπικού…» 

Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ αναρωτιούνται αν κλείσουν τις μονάδες του Υμηττού και Λαυρίου πως θα υλοποιηθούν τα συμβόλαια με την Ουάσιγκτον που δίνει  μεγάλες παραγγελίες; Οι συνδικαλιστές εικάζουν ότι σκόπιμα κάποιοι κύκλοι θέλουν τη μεθοδευμένη απαξίωση των ΕΑΣ, το σπάσιμο της συνεργασίας με την Αμερική για χατίρι του Βερολίνου και την πώληση τους σε γερμανικά συμφέροντα σε εξευτελιστική τιμή. 

Πάντως σε επικοινωνία που είχαν οι συνδικαλιστές με αξιωματούχους της κυβέρνησης , οι τελευταίοι δήλωσαν  για το σοβαρό αυτό θέμα ότι οι αποφάσεις του Μαξίμου είναι σε ισχύ ,τίποτα δεν έχει αλλάξει και ότι τα ΕΑΣ πρέπει να κρατηθούν στη ζωή για εθνικούς λόγους. Επίσης τους  τόνισαν ότι  δεν γνωρίζουν τίποτα για λουκέτο σε μονάδες των ΕΑΣ

Περίεργη η διγλωσσία από το υπουργείο Οικονομικών…
 

TAGS