Για υδρογονάνθρακες και αποκρατικοποιήσεις συζήτησε ο Μανιάτης με τον βρετανό πρέσβη

Για υδρογονάνθρακες και αποκρατικοποιήσεις συζήτησε ο Μανιάτης με τον βρετανό πρέσβη

Οι εξελίξεις αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται με αφορμή τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον Βρετανό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις της ολοκλήρωσης της τελικής φάσης για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές Ιωάννινα, Δ. Πατραϊκός και Κατάκολο, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ. Στη συνάντηση τέθηκε ακόμα το θέμα των αποκρατικοποιήσεων με επίκεντρο την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ.

Ο κ. Μανιάτης αποδέχθηκε πρόταση του Βρετανού Πρέσβη να συμμετέχουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ σε ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει στο Λονδίνο το επόμενο διάστημα για θέματα για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται κατά την διαδικασία υλοποίησης και κατασκευής του αγωγού TAP στην Ελλάδα.

Τέλος, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για την ΕΕ και έγινε ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου κατατέθηκαν οι εμπειρίες των δύο πλευρών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο