Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

O πρόεδρος τέσσερις ημέρες στο εξωτερικό, (Άγκυρα, Μαγιόρκα, Βρυξέλλες), ο γραμματέας του κόμματος στην Κίνα και ο εκπρόσωπος Τύπου για ολιγοήμερες διακοπές..

Περίπου με... αυτόματο πιλότο λειτουργούσε όλες τις προηγούμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ καθώς οι υποχρεώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ιδιότητά του ως υπουργού των εξωτερικών τον ανάγκασαν να βρίσκεται εκτός Ελλάδος.  

Η απουσία του αρχηγού είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν τον πλήρη αποσυντονισμό του κόμματος καθώς από την Χαριλάου Τρικούπη απουσιάζαν δικαιολογημένα μεν αλλά ταυτόχρονα ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος έχει προσκληθεί από την κινεζική κυβέρνηση σε εκδηλώσεις σοσιαλιστικών κομμάτων στο Πεκίνο αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος πήρε λίγες ημέρες άδεια για να ξεκουραστεί καθώς ήταν ο εισηγητής του πολυνομοσχεδίου την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό για ένα κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση και δείχνει ότι οι αντοχές των στελεχών έχουν χτυπήσει κόκκινο. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη τα εναπομείναντα στελέχη έμειναν με δεμένα χέρια μη μπορώντας να αναλάβουν πρωτοβουλίες-αρχηγού απόντος- για μία σειρά θεμάτων που κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Ακόμη και την Παρασκευή στην Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα παρουσίαζε αρρυθμίες και οι βουλευτές έδειχναν έλλειψη διάθεσης για οργανωμένη παρουσία του κόμματος στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ.

Επιπροσθέτως, το ΠΑΣΟΚ έχει να  αντιμετωπίσει και την εκκρεμότητα με το θέμα Κουκουλόπουλου το οποίο προκαλεί αμηχανία σε αρκετούς βουλευτές που θεωρούν ότι ο πρόεδρος πρέπει να πάρει αποφάσεις είτε κλείνοντάς το, είτε αντικαθιστώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη δίνουν έμφαση στην αυριανή εκδήλωση που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ για την συνταγματική αναθεώρηση.

Εκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τον εκλογικό νόμο αλλά και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.