Την ελπίδα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας.

«Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να δούμε την πραγματικότητα, να ανοίξουν τα σχολεία και να μην θυματοποιηθούν οι μαθητές», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο Mega.

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητών μέσω της κατάργησης 53 ειδικοτήτων από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια, εξήγησε ότι το 55% - 60% εξ αυτών θα απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων  σε διοικητικές θέσεις. Επιπλέον, κάποιοι από αυτούς θα διδάξουν ως ωρομίσθιοι προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές, των οποίων η ειδικότητα καταργείται.

Τέλος, αναφερόμενος στις αλλαγές στα τεχνικά και επαγγελματικά λύκεια, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να εξειδικεύονται οι νέοι και οι νέες σε μεταλυκειακό επίπεδο και πρόσθεσε πως οι ειδικότητες που καταργούνται μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ, οι μαθητές των οποίων αυξάνονται από 10.000 σε 15.000.