current views are: 1

24 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση12:05

Τσίπρας: Την επόμενη φορά που θα έρθω στα ΕΑΣ θα συζητάμε λύσεις

Η ύπαρξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η αναδιάρθρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, στο εργοστάσιο ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Δημοσίευση 12:05’
αρθρο-newpost

Η ύπαρξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η αναδιάρθρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, στο εργοστάσιο ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Η ύπαρξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η αναδιάρθρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, στο εργοστάσιο ΕΒΟΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς, όπως είπε, δεν είναι μια οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία, αλλά συνδέεται με το αξιόμαχο του στρατού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και σημείωσε πως, από πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει σχέδιο απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ακόμη ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εδώ και χρόνια γίνονταν αναθέσεις κατασκευής οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό (και, όπως είπε, με μίζες) παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε, δεν πληρώνουν όλοι στη Δικαιοσύνη για αυτά. Επιπλέον, σημείωσε πως «εμείς δεν ξεχνάμε τις παχυλές αμοιβές των golden boys στη διοίκηση των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίου φορέα όλου του αμυντικού τομέα της χώρας, τη συγκρότηση βιομηχανικής αμυντικής στρατηγικής (που θα διασφαλίζει τον εφοδιασμό του στρατού και θα καλύπτει τις ανάγκες του στρατού σε έκτακτες συνθήκες) την εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας με άλλες χώρες.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση της εταιρείας για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (σ.σ. όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, είναι απλήρωτοι 6 μήνες) και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά και στα 39 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι με την πολιτική των μνημονίων «ζούμε σε μια δημοκρατία ανάπηρη». Όπως δε ανέφερε χαρακτηριστικά «τα μνημόνια της βαρβαρότητας δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη».

«Να δώσουμε την υπόσχεση ότι αυτό είναι το τελευταίο μνημονιακό καλοκαίρι. Να δώσουμε την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά που θα έρθω εδώ θα συζητάμε για λύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα