Η απορρόφηση των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί, Άδ. Γεωργιάδης και Κ. Αρβανιτόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι βασική μέριμνα της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει ανάγκη, αφού αξιολογηθούν.

«Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το Υπουργείο Υγείας. 

Θα ήθελα να πω  στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να  μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η διαδικασία αυτή είναι μία «ευλογία», όπως είπε χαρακτηριστικά, για το υπουργείο Υγείας, διότι υπάρχει μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη έλλειψη.

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία», διαβεβαίωσε.