current views are: 2

25 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση14:22

Νέο επεισόδιο στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή

Νέα συνέχεια στην κοινοβουλευτική αντιπαπράθεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και των κομμάτων του συνταγματικού «τόξου», υπήρξε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης.

Δημοσίευση 14:22’
αρθρο-newpost

Νέα συνέχεια στην κοινοβουλευτική αντιπαπράθεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και των κομμάτων του συνταγματικού «τόξου», υπήρξε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης.

Συνέχεια στην κοινοβουλευτική αντιπαπράθεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων κομμάτων δόθηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής.

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής και την Χρυσή Αυγή σημειώθηκε στην Ολομέλεια, η οποία συζητά το φορολογικό νομοσχέδιο. Αφορμή ήταν το γραπτό αίτημα της Χρυσής Αυγής προς Β. Μεϊμαράκη να μην προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης όταν μιλούν οι Βουλευτές της.

Η απάντηση του Β. Μεϊμαράκη στο αίτημα δόθηκε έμπρακτα. Όταν, κατά την διάρκεια που προήδρευε ο Γ. Δραγασάκης, ήρθε η ώρα να μιλήσει στην Ολομέλεια ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο κ. Μεϊμαράκης ανέβηκε στο Πρεδρείο και στάθηκε όρθιος, δίπλα στον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος συνέχισε να προεδρεύει.

Αργότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης εξέφρασε την έκπληξή του για την στάση του Προέδρου της Βουλής, λέγοντας ότι «το Προεδρείο και το Κοινοβούλιο πρέπει να ασχολούνται με τα μείζονα πολιτικά ζητήματα», ένα από τα οποία, όπως ισχυρίσθηκε, είναι η άσκηση ποινικής δίωξης στον επιχειρηματία Λιακουνάκο, τον πρώην Γενικό Γραμματέα Εξοπλισμών κ. Βασιλάκο την περίοδο που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Β. Μεϊμαράκης.

Ο πρεδρεύων κ. Δραγασάκης απάντησε στον Ηλία Κασιδιάρη ότι «δεν αισθάνομαι απειλούμενος» και συμπλήρωσε ότι «τα βρώμικα ψέματα» που ειπώθηκαν χθες «δεν αφορούν ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει προσωπικό θέμα. Είναι πολιτικό θέμα». Στη συνέχεια παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μίλησε από τα έδρανα της Ολομέλειας. Υπενθύμισε ότι το προεδρείο είναι ενιαίο και παίρνει συλλογικές αποφάσεις τις οποίες εφαρμόζει ενιαία.

«Το ότι βρέθηκα στην έδρα όταν έτυχε να μιλά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εφόσον το μετέφρασαν έτσι, πράγματι έδειξα και την στήριξη στο πρόσωπό σας, αλλά και την πλήρη καταδίκη όλων όσων λέχθηκαν χθες για σας και την οικογένειά σας», τόνισε ο Β. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα φαινόμενα και υπενθύμισε ότι έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να πάρουν θέση.

«Οι αρχηγοί των κομμάτων αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές;», ρώτησε ο Β. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι όλοι ευθύνονται, αλλά και απολογούνται για την εικόνα του Κοινοβουλίου. Όσον αφορά τον έμμεσο συσχετισμό που έκανε η Χρυσή Αυγή για εκείνον με την δίωξη που ασκήθηκε σε πρόσωπα που σχετίζονται με εξοπλιστικές προμήθειες, ο Β. Μεϊμαράκης είπε «βιαστήκατε», ενώ κάλεσε την Χρυσή Αυγή να καταθέσει ερώτηση για να της απαντήσει.

«Όποιος δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα, καταφεύγει σε τέτοιους τρόπους προσωπικών απαράδεκτων επιθέσεων», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και συμπλήρωσε ότι «θα δούμε πολλά πράγματα» αν αποφασίσουν και κάποιοι άλλοι να κάνουν το ίδιο.

 


σχετικα αρθρα