«Ο εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά της δεν έχει τέλος, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά «μικρή λεπτομέρεια» η απόλυση ακόμα περισσότερων εκπαιδευτικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως δήλωσε ειρωνικά χθες το βράδυ ο Ολλανδός τεχνοκράτης Ντάισελμπλουμ, ενώπιον ολόκληρης της Ευρώπης, το euro working group δεν επέτρεψε την αποστολή της δόσης προς την Ελλάδα γιατί εκκρεμεί ακόμα ένα «προαπαιτούμενο», για να εκπληρωθεί και το τελευταίο "milestone" του επικαιροποιημένου μνημονίου. Το προαπαιτούμενο αυτό δεν είναι άλλο από την απόλυση ακόμα περισσότερων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθεί ο "στόχος" των 4200 διαθεσίμων για τον μήνα Ιούλιο. Μετά από την κυνική αυτή τεχνοκρατική διατύπωση, η ελληνική κυβέρνηση, σε κατάσταση πανικού, έσπευσε να "αναγκάσει" τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει τροπολογία για την επιπλέον απόλυση καθηγητών, οι οποίοι θα αντληθούν από εκείνους που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας πριν από 5 ημέρες!» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Μάλιστα, η τροπολογία στοχοποιεί τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, τους οποίους είχε "σώσει" ο κ. Μητσοτάκης ως "φωτεινά παραδείγματα" λειτουργών και οι οποίοι δήθεν του "χρειάζονταν". Η τροπολογία αυτή αναμένεται να ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εν κρυπτώ την προχθεσινή νύχτα, και με το οποίο οι πολίτες μεταβάλλονται σε φορολογικοί αιχμάλωτοι του Γενικού Γραμματέα Εσόδων» επισημαίνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «σε όλους τους τόνους ότι οι στυγνοί τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνητικοί υπάλληλοί τους είναι εχθροί των εργαζομένων και του λαού και τους δηλώνει πολύ απλά ότι ματαιοπονούν. Η επερχόμενη αριστερή διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία από αυτές τις απολύσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Δεκέμβριο έχει καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία επαναφέρει όλους τους διαθέσιμους στην δημόσια υπηρεσία».