Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου η κινητικότητα από όλα τα υπουργεία

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου η κινητικότητα από όλα τα υπουργεία

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Πέμπτη η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος και οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί αυτή η δεύτερη φάση της κινητικότητας» είπε και πρόσθεσε: «Στη φάση αυτή θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία. Έγινε αξιολόγηηση για τον εντοπισμό πλεονάζοντος προσωπικού, ώστε να ακολουθηθούν αξιοκρατικές διαδικασίες. Έχω ξαναπεί ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας οριζόντια μέτρα και παρεμβάσεις».

Σε ερώτηση για το αν είναι αρκετός ο χρόνος μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, απάντησε: «Ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο