Για αξιοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης της υπόθεσης των “τυφλών” στην Κάλυμνο έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, που υποστηρίζει πώς η υπόθεση όσο και η έκταση που έτυχε από τα ΜΜΕ, δημιουργούν κλίμα περικοπών των προνοιακών επιδομάτων για τα ΑΜΕΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον βουλευτή απαιτεί να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση και να πάει ο φάκελος στην εισαγγελία και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, ενώ θεωρεί “ αποκλειστικά υπεύθυνες για αυτές τις απαράδεκτες και παράνομες καταστάσεις τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες ανέχονταν ή και στήριζαν τέτοια κυκλώματα διαπλοκής και ληστρικής πολιτικής εκμετάλλευσης της αναπηρίας για λόγους ρουσφετολογικούς και πελατειακούς, με αποτέλεσμα εν συνεχεία οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η τρόικα να κατασυκοφαντούν τα άτομα με αναπηρία στο σύνολό τους και να αυξάνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρατσισμό”.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης ζητεί να επισπευθεί η εξέταση των 60. 000 ατόμων με αναπηρία, οι αιτήσεις των οποίων βρίσκονται σε εκκρεμότητα για δέκα και πλέον μήνες στα ΚΕΠΑ, καθώς και να προωθηθεί η κάρτα αναπηρίας, η οποία θα συμβάλει στη διάλυση αυτών των κυκλωμάτων παρανομίας και διαπλοκής.