Καταγγελίες χωρίς όνομα αλλά με στόχο τη Βουλή έκανε νωρίς το μεσημέρι ο Βασίλης Τακτικός, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Σύμπραξη.

Ο κ. Τακτικός λοιπόν είπε ότι ένα πρώην βουλευτής μαζί με δύο άλλα άτομα είχε δημιουργήσει μια off shore εταιρεία και είχε για βιτρίνα μια μη κυβερνητική οργάνωση για να γίνονται οι δουλειές.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αντέδρασαν έντονα ζητώντας από τον κ. Τακτικό να πει το όνομα του πρώην βουλευτή.

Εκείνος όμως έκανε πίσω και άρχισε να μιλά για φήμες που αναφέρονται σε πολλούς πολιτικούς και για περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι θα στείλει τα πρακτικά στον εισαγγελέα και ο κ. Τακτικός θα κληθεί εκεί να πει ονόματα, ενώ ο κ. Κακλαμανης επετέθη με σφοδρότητα στον εκπρόσωπο της ΜΚΟ κάνοντας λόγο για λασπολογία και για λόγια που πετιούνται στον αέρα για να πληγούν και οι 300 της Βουλής.

“Πείτε μου ποιος είναι ο τέως βουλευτής να τον πάρω με τις κλοτσιές”, είπε χαρακτηριστικά. Τελικώς ο κ. Τακτικός ζήτησε συγνώμη και είπε ότι θα στείλει στην επιτροπή γραπτό υπόμνημα, ενώ λίγο αργότερα προσέθεσε ότι είχε στον μυαλό του την υπόθεση Ζαχόπουλου για την οποία έγινε έρευνα και δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό.