Για πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής του μνημονίου κάνει λόγο η ΝΔ, κάτι που όπως τονίζει, επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την ανάγκη διαβουλεύσεων του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του κόμματος υπενθύμισε πως "η ΝΔ σταθερά και ξεκάθαρα υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λύσης", τονίζοντας πως χρειάζονται κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος, χωρίς πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

"Θεωρούμε αυτονόητη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Αυτό άλλωστε επιβάλλουν και λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης, σε σχέση με την Ιρλανδία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καθώς όπως επεσήμανε η επιμήκυνση έχει αποφασιστεί από τις 28 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Eurogroup".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει επίσης ταχθεί υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου, ενώ έχει ζητήσει και τη μείωση του επιτοκίου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέφερε το θέμα των δηλώσεων του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Απάντηση δεν πήραμε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί σιωπά η κυβέρνηση και προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση. Όπως καταλαβαίνει πολύ καλά και τι πραγματικά έχει συμβεί".

"Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει κάνει λάθη. Εμείς έχουμε κάνει σκληρή αυτοκριτική. Η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορείται για πράγματα που δεν έκανε, αυτή η κυβέρνηση κατηγορείται για πράγματα που έκανε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

"Η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης , κατηγορώντας πάντως το ΠΑΣΟΚ πως διακινεί κατά βάση αυτά τα σενάρια. "Αυτοί βγαίνουν, αυτοί τα διαρρέουν, αυτοί τα μαζεύουν, αυτοί τα ξαναβγάζουν. Τώρα ξεκινούν τις διαρροές για ανασχηματισμό. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει προ αδιεξόδου", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.