Αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει «έστω και μία απόλυση» στον χώρο της Υγείας, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην  «Καθημερινή της Κυριακής».

Για την επικείμενη υπαγωγή 1.200 εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας σε καθεστώς κινητικότητας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως τα εν λόγω στελέχη θα έχουν απορροφηθεί σε σημεία όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού έως τις 30 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας πως η κινητικότητα είναι συνδεδεμένη με την σχεδιαζόμενη αλλαγή ρόλου νοσοκομείων, βάσει της οποίας έξι νοσοκομεία της Αττικής θα μετατραπούν είτε σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου είτε σε δομές για την αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων. 

Αναφερόμενος στους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που αναμένεται να απορροφήσει το υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ανέ΄φερε πως πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει και «μπορούμε να εκλάβουμε ακόμη και ως ευκαιρία», προσθέτοντας ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η απορρόφηση έως το τέλος του 2013.

Για την έναρξη ελέγχων, από ιδιωτικές εταιρείες, στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέτρο που «χρησιμοποιείται με επιτυχία διεθνώς». Παράλληλα, εοπισήμανε ότι εάν «πάει καλά» θα εφαρμοσθεί και στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί «εντός της εβδομάδας».