Σειρά επαφών με ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας είχε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κύκλος των επαφών του κ. Παπανδρέου άρχισε με τον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και πρώην υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος εκφράστηκε υπέρ της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και υπέρ της θέσπισης του ευρωομολόγου, σύμφωνα με ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στους δημοσιογράφους.

Στηρίζει επίσης το συνολικό πακέτο λύσης για την υπέρβαση της κρίσης που θα βοηθήσει και τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, "συζητήθηκε επίσης και ο ρόλος της Ευρώπης στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που ικανοποιεί την Ελλάδα"

Ακολούθησε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς και με τους δύο προέδρους του κόμματος των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ και Κλάουντια Ροτ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αποκορύφωμα των επαφών είναι η συνάντηση που θα έχει στις επτά και μισή με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους δημοσιογράφους και δείπνο στην καγκελαρία.