Αμετανόητα πιστό και αμετακίνητο στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον ιταλό ομόλογό του.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία.
Ο κ. Σαμαράς, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδεδεμένος το άρμα της κ. Μέρκελ, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, που διαλύει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας αμετανόητα πιστός και αμετακίνητος στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων, οριζόντιων περικοπών, λουκέτων και περαιτέρω υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους.
Αναφορικά με τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως, αν και όποτε επιτευχθεί, θα έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σπρώξει όλο και περισσότερους πολίτες στην εξαθλίωση.
Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να αλλάξει το σκηνικό και δοθεί ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική, καταλήγει.