Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Τα θέματα της παιδείας τα οποία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή  της επικαιρότητας  θα συζητήσει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.).

Το ραντεβού κλείστηκε πριν από λίγες μέρες και μετά την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τους εντάξει στα προαπαιτούμενα της τρόικας. Μετά και από αυτή την απόφαση οι εκπαιδευτικοί απείλησαν ότι θα εμποδίσουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς  τον Σεπτέμβριο αφού αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους «στην απαξίωση του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού».

Η πρόσφατη απόφαση που συμπεριέλαβε και όσους εκπαιδευτικούς έχουν μεταπτυχιακό ήταν το κερασάκι στην τούρτα αφού ήρθε μετά την εξαγγελία για το κλείσιμο σχολείων αλλά και την απόφαση να  θέσει έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών στην κινητικότητα. Ακόμα όπως είναι γνωστό  όσοι παραμείνουν θα αξιολογηθούν για το επίπεδο των γνώσεων τους άγνωστο από ποιους και με ποια κριτήρια.  

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά όπως έγινε γνωστό ένας αριθμός εκπαιδευτικών θα αλλάξει επάγγελμα και θα απασχοληθεί σε τομείς της υγείας!!!!

Στελέχη της Κουμουνδούρου ερμηνεύοντας δημοσιεύματα στον τύπο έλεγαν ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να κάνουν εύκολα πίσω σπεύδει να ενοχοποιήσει με διαρροές την συνάντηση που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με τους εκπροσώπους των εργαζομένων κατηγορώντας τον ως υποκινητή».

Η αρμόδια επιτροπή του κόμματος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως με ανακοίνωση της πριν από λίγες μέρες είχε επισημάνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι οι στυγνοί τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνητικοί υπάλληλοί τους είναι εχθροί των εργαζομένων και του λαού και τους δηλώνει πολύ απλά ότι ματαιοπονούν.

Η επερχόμενη αριστερή διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία από αυτές τις απολύσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Δεκέμβριο έχει καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία επαναφέρει όλους τους διαθέσιμους στην δημόσια υπηρεσία».