Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στο δημόσιο, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα μπουν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014.

«Όμως, όσο περισσότερους εντοπίζουμε από περιπτώσεις παραβατών, επίορκων κλπ τόσο λιγότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός από τη δεξαμενή της κινητικότητας» διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο τα υπουργεία συνεργάζονται με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κατάρτιση λίστας όσων θα μπουν στη δεξαμενή της κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

«Αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, αυτό θα επισημανθεί καταρχήν στον πρωθυπουργό» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα κριτήρια για την κινητικότητα στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Τα κριτήρια προκειμένου να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι οι οποίοι θα μπουν στην κινητικότητα, αλλά και στη συνέχεια οι υπάλληλοι οι οποίοι θα επανατοποθετηθούν, είναι σχετικά παρεμφερή η διαδικασία της μοριοδότησης, είναι μία διαδικασία η οποία έχει γίνει σε απόλυτη συνεννόηση το ΑΣΕΠ και μοριοδοτεί την εργασιακή εμπειρία, τα προσόντα, την απόδοση των υπαλλήλων, αλλά και τον τρόπο εισαγωγής τους στο δημόσιο».

Τέλος, επανέλαβε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.