Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Πράσινοι εναντίον γαλάζιων υπουργών; Η συγκατοίκηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση φαίνεται πως δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα ούτε είναι μία απλή υπόθεση.

Στο ΠΑΣΟΚ στελέχη που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θεωρούν ότι η συμπόρευση με την γαλάζια παράταξη δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν ιστορικό συμβιβασμό. "Μάς χωρίζουν πολλές ιδελογικές διαφορές" λένε μη κρύβοντας ότι δεν έχουν συμβιβαστεί ακόμη με την ιδέα της συγκυβέρνησης με την Δεξιά. 

Την ίδια ώρα πιστεύουν ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους από την Νέα Δημοκρατία δεν καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να εμφανίζονται συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις της χώρας αντιθέτως αυτό που τούς ενδιαφέρει είναι "να μην σπάσουν αυγά"...

Ενδεικτικές αυτής της άποψης είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να ομογενοποιήσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Γρηγοράκος άφησε αιχμές για συναδέλφους του στην κυβέρνηση (τους οποίους ούτε κατονόμασε, ούτε φωτογράφισε) λέγοντας ότι δεν γίνεται κάποιοι να το παίζουν συνδικαλιστές και ουσιαστικά να μην παράγουν έργο γιατί επιθυμούν να τα έχουν καλά με συντεχνίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε δημοσίως με δική του πρωτοβουλία κι εξέφρασε προσωπικές του απόψεις χωρίς να βρίσκεται σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος.

Παρόλα αυτά το να υποδεικνύει στον πρωθυπουργό ότι κάτι πρέπει να κάνει με ορισμένους υπουργούς του  συνιστά θέμα κι έχει ενδιαφέρον να φανεί εάν θα το θέσει ο ίδιος στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.