Με ονομαστική ψηφοφορία  θα αποφασίσει η Βουλή αν θα εγκρίνει την τροπολογία της κυβέρνησης για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων της ΕΥΔΑΠ.  

O Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «διευκολύνουμε την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ΕΥΔΑΠ» και ότι «αίρονται στρεβλώσεις, υπερβολές και ιδιαίτερα προνόμια» στην επιχείρηση. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι οφειλές θα πληρωθούν από την ειδική πίστωση που υπάρχει στον προϋπολογισμό ύψους 8 δισ. για την εκκαθάριση των οφειλών της γενικής κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι καταργείται η υποχρέωση του δημοσίου να καλύπτει το έλλειμμα του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Σημείωσε ακόμη ότι στις 5 Ιουλίου δόθηκαν για το εφάπαξ των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ 11.387.000 ευρώ για την περίοδο 2008 – 2010, με τα οποία το δημόσιο εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του.

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ανέφερε ότι η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ είναι άσχετη με το συζητούμενο νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΟΤ και πρέπει να αποσυρθεί.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η τροπολογία υπηρετεί ένα ανίερο στόχο: να πουλήσετε το νερό» και μάλιστα, όπως είπε, «όταν ξέρετε ότι αυτή η προσπάθεια ναυάγησε σε όλο τον κόσμο».

Διαφώνησε παράλληλα και με την ουσία της τροπολογίας. «Είναι δυνατόν αυτός που χρωστά να καθορίσει και τι χρωστάει;», αναρωτήθηκε επισημαίνοντας ότι με την τροπολογία απαγορεύεται στην ΕΥΔΑΠ να προσφύγει στα δικαστήρια αν διαφωνεί με τον υπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα κάνει η κυβέρνηση. «Δεν ορίζετε μόνο το χρέος, αλλά θα του απαγορεύσετε να προσφύγει και σε ένδικα μέσα. Αυτό είναι εκβιασμός», είπε.