Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ

Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ

Με ονομαστική ψηφοφορία  θα αποφασίσει η Βουλή αν θα εγκρίνει την τροπολογία της κυβέρνησης για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων της ΕΥΔΑΠ.  

O Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «διευκολύνουμε την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ΕΥΔΑΠ» και ότι «αίρονται στρεβλώσεις, υπερβολές και ιδιαίτερα προνόμια» στην επιχείρηση. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι οφειλές θα πληρωθούν από την ειδική πίστωση που υπάρχει στον προϋπολογισμό ύψους 8 δισ. για την εκκαθάριση των οφειλών της γενικής κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι καταργείται η υποχρέωση του δημοσίου να καλύπτει το έλλειμμα του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Σημείωσε ακόμη ότι στις 5 Ιουλίου δόθηκαν για το εφάπαξ των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ 11.387.000 ευρώ για την περίοδο 2008 – 2010, με τα οποία το δημόσιο εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του.

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ανέφερε ότι η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ είναι άσχετη με το συζητούμενο νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΟΤ και πρέπει να αποσυρθεί.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η τροπολογία υπηρετεί ένα ανίερο στόχο: να πουλήσετε το νερό» και μάλιστα, όπως είπε, «όταν ξέρετε ότι αυτή η προσπάθεια ναυάγησε σε όλο τον κόσμο».

Διαφώνησε παράλληλα και με την ουσία της τροπολογίας. «Είναι δυνατόν αυτός που χρωστά να καθορίσει και τι χρωστάει;», αναρωτήθηκε επισημαίνοντας ότι με την τροπολογία απαγορεύεται στην ΕΥΔΑΠ να προσφύγει στα δικαστήρια αν διαφωνεί με τον υπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα κάνει η κυβέρνηση. «Δεν ορίζετε μόνο το χρέος, αλλά θα του απαγορεύσετε να προσφύγει και σε ένδικα μέσα. Αυτό είναι εκβιασμός», είπε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο