current views are: 1

31 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση17:52

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «κουρέψει» την περιουσία του μέσου πολίτη

«Έχει φτάσει η στιγμή που η χρεοκοπία των Μνημονίων ούτε φτιασιδώνεται ούτε – πολύ περισσότερο κρύβεται», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Δημοσίευση 17:52’
αρθρο-newpost

«Έχει φτάσει η στιγμή που η χρεοκοπία των Μνημονίων ούτε φτιασιδώνεται ούτε – πολύ περισσότερο κρύβεται», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

«Έχει φτάσει η στιγμή που η χρεοκοπία των Μνημονίων ούτε φτιασιδώνεται ούτε – πολύ περισσότερο κρύβεται», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας», τα οποία όπως σημείωσε «εξαντλήθηκαν σε όλες τις εκδόσεις τους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος και ο αισιόδοξος κύριος Στουρνάρας, αντικρίζουν τώρα όλοι κατάματα τα αδιέξοδα των επιλογών τους».

«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει» τόνισε, και όπως επεσήμανε, «αν οι παρανοϊκοί τεχνοκράτες της τρόικα νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν συνέχεια μέτρα εξόντωσης, ας καταλάβουν ότι ούτε ο λαός ούτε ο τόπος αντέχουν πια άλλο». 

Ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβένρησης έκανε λόγο για «επίθεση εναντίον μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων πήρε το χαρακτήρα αντιδημοκρατικής επιχείρησης, με το πολυνομοσχέδιο, το μαύρο της ΕΡΤ» καθώς και για «μικρά καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα».

«Κάθε μέρα που περνάει η χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε μια πρωτοφανή τραγωδία» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «κάθε ώρα που περνάει η Παιδεία, η Υγεία, το κοινωνικό κράτος, η κοινωνική ασφάλιση, ξεχαρβαλώνονται για να οικοδομηθεί στη θέση τους ένα καθεστώς αγριότητας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο να περιμένει, καθώς «οδηγείται με φρενήρη ρυθμό στην καταστροφή».

Όπως είπε, αυτό «το βλέπουν οι εταίροι και οι δανειστές μας, αλλά δε τους νοιάζει, έχουν σημαντικότερα πράγματα από εμάς και τις ζωές μας», ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «το βλέπει και ο ίδιος αλλά δεν καταλαβαίνει».

«Δεν αρκεί, να φωνάζουμε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε λέγοντας ότι πρέπει «να αρπάξουμε το τιμόνι, να πατήσουμε φρένο και να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας πως η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είναι μονόδρομος για τη προοπρική της χώρας και την απαντοχή του λαού.

«Η λύση της διαγραφής χρέους και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, πρόσθεσε, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ευρώπη και τους λαούς της», τόνισε ενώ όπως επεσήμανε, «η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και ο αναπτυξιακός αναπροσανατολισμός κάθε κονδυλίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Εκτίμησε ότι στην χώρα διαμορφώνεται πλέον μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, την οποία χαρακτήρισε «αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική».

Μίλησε για μια «ήρεμη δύναμη ανατροπής, η οποία έχει αηδιάσει από το κακόγουστο, αλλά επαναλαμβανόμενο, θεατρικό έργο των εκβιασμών των δανειστών, των ανθρωποθυσιών, των δόσεων και των αποτυχιών» και η οποία  «πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, θέλει και μπορεί ν’ αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου».

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντί η «κυβέρνηση να “κουρέψει” τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να “κουρέψει” την περιουσία του μέσου πολίτη».

«Μιλάνε για “success story”», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, δίχως όμως «να μπορούν να εμφανίσουν ούτε ένα παράδειγμα επιτυχίας».

Αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, επεσήμανε ότι «ακόμα και ένα απλό μέτρο, το έκαναν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», και – όπως είπε- «έτσι πρόλαβαν και υποθήκευσαν την αποτελεσματικότητά του».


σχετικα αρθρα