Την αυστηρή απάντηση του προεδρεύοντος του Σώματος Γιάννη Δραγασάκη εισέπραξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, προέβη σε νέες προκλήσεις αυτή τη φορά για το Κυπριακό, τις οποίες μάλιστα συνόδευσε με απαξιωτικές αναφορές στο όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Κασιδιάρης διαμαρτυρήθηκε ότι έχει ζητήσει τρεις φορές να ενημερωθεί «για τις μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην εξεταστική για τον φάκελο της Κύπρου» προσθέτοντας:

«Ζήτησα πρόσβαση στα αρχεία για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Δεν υφίσταται κόπωση των βουλευτών, δεν σκάβουν άλλωστε με την αμοιβή που λαμβάνει ο βουλευτής θα έπρεπε να δουλεύουν 30 ημέρες τον μήνα για, 24 ώρες την ημέρα».

Στο αίτημα βουλευτών προς τον κ. Δραγασάκη να επαναφέρει τον βουλευτή στο συζητούμενο θέμα, ο προεδρεύων του Κοινοβουλίου απάντησε: «Δεν τον διέκοψα γιατί ο λαός γνωρίζει ποιοι έκαναν την προδοσία στην Κύπρο».

Η τοποθέτηση του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε και την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία ανέφερε: «Λαός που δε γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Την καταστροφή της Κύπρου την έκανε η χούντα».

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε ακολούθως «ψευτο - εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επικαλούμενος τη φράση του «η Κύπρος κείται μακράν» και κορύφωσε τις προκλήσεις του λέγοντας: 

«Με την έλευσή του Κωνσταντίνου Καραμανλή εδώ κατελήφθη και το 40% της Κύπρου ενώ όταν παρέλαβε ήταν υπό κατοχή μόνο το 35%. Αυτό συνιστά εθνική προδοσία και πρέπει να ανοίξει ο φάκελος για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες».

O Ηλίας Κασιδιάρης δεν δίστασε να επιτεθεί στην κυρία Βούλτεψη με βαρύς χαρακτηρισμούς φωνάζοντας από τα έδρανα: «Είστε άσχετη! Η γυναίκα είναι ανιστόρητη», ενώ ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε το Κοινοβούλιο και ακολούθως τη βουλευτή της ΝΔ τονίζοντας ότι: «Οι βουλευτές της Χ.Α. με σχέδιο ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους εδώ».