Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί των τροπολογιών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εξωτερικών, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στο Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η πρώτη, δίνει τη δυνατότητα με Προεδρικά Διατάγματα να καταργούνται, ή να συγχωνεύονται, δημόσιοι οργανισμοί και φορείς και η δεύτερη επιτρέπει τις χορηγίες στην ελληνική προεδρία.

Είχαν προηγηθεί έντονες επικρίσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα την απόσυρσή της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «κατάπτυστη τροπολογία», ενώ ο Ν. Μαριάς από τους Αν. 'Ελληνες υποστήριξε ότι είναι «άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις, που πρόκειται να γίνουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει την τροπολογία και θα ψηφίσει «παρών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να παρακαμφθεί η Βουλή.

«Με προκλητικό τρόπο πάει η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της για τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα πάρει, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.