Συνεχίζεται και σήμερα η ένταση και η «γκρίνια» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα περί «κόπωσης» των βουλευτών.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στην τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο με προεδρικά διατάγματα, είπε με αιχμηρό ύφος: 

«Αυτή η τροπολογία ήταν μια ρύθμιση που είχε υπογράψει ο ξεκούραστος υπουργός Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο και τώρα το τροποποιούμε… Φανταστείτε να ήταν και κουρασμένος».

Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Στουρναρα, υποστηρίζοντας: 

«Σε λίγη ώρα έχετε Υπουργικό. Μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με τόσα λέει και πράττει, ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε».

 

 

«Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν αντιλαμβανόμαστε τον κοινοβουλευτισμό ως τεστ κοπώσεως αλλά ως άθλημα ευθύνης. Οι βουλευτές σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έχουμε κόπωση αλλά προβληματισμό», δήλωσε από την πλευρά του, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Πρέπει και κάποιοι υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Δεν ήταν εντολή πρωθυπουργού να υπάρξει φορολογικό νομοσχέδιο;».

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη, λέγοντας: «Αν δεν τα πείτε θα σας ζητάνε και τα ρέστα όπως η Τζάκρη χθες». Και πρόσθεσε: «Είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά προστατέψτε την κυβέρνηση από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη. Αυτή η Κ.Ο είναι εκείνη που αυτή την ώρα τραβάει ό,τι τραβάει για να σωθεί η χώρα».