Πριν καλά καλά ανοίξει το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από το 2014 και οι αντιδράσεις ακόμα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο άρχισαν. 

Μετά την χθεσινή τοποθέτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου που διεμήνυσε προς όλους πως «κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει δεκτός από αυτή τη Βουλή» τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα τόσο η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη όσο και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Mega δήλωσε πως «δεν ψηφίζουμε» τέτοια μέτρα. Τη σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα σήμερα ο  γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 είπε:

«Δεν έχω καμία πρόθεση να περάσει μέτρο που θα βάζει σε κίνδυνο την α' κατοικία του Έλληνα πολίτη, όταν βεβαίως αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια. Το υπάρχον καθεστώς που αφορά τις 200.000 ευρώ πλαφόν πρέπει να διατηρηθεί και να ισχύσει».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση και η αντικειμενική αξία.