Κάλεσμα Μιχελάκη σε δήμους - περιφέρειες για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων

Κάλεσμα Μιχελάκη σε δήμους - περιφέρειες για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων

Τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης κοινοτικών πόρων ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης από όλες τις περιφέρειες και όλους τους δήμους της χώρας, με στόχο τη δημιουργία έργων υποδομής που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στην τόνωση της απασχόλησης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη τους καλεί να συνδράμουν στην προώθηση αναπτυξιακών έργων, που μπορεί να ολοκληρωθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Ζητεί συγκεκριμένα να επιλέξουν από ένα και μόνο «ώριμο» έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το σημαντικότερο για κάθε περιοχή και να αποστείλουν σύντομη περιγραφή του και τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, τους ζήτησε να στείλουν έγγραφο σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους προκειμένου να επιλεγεί ένα έργο το οποίο άμεσα μπορεί να υλοποιηθεί.

«Οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο