current views are: 1

1 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση17:59

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στις Η.Π.Α., που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Δημοσίευση 17:59’
αρθρο-newpost

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στις Η.Π.Α., που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Μετά τη συνάντησή τους στο Πεντάγωνο, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Μνημείο του Πενταγώνου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ υπέγραψε και το βιβλίο στο παρεκκλήσι του Μνημείου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, σε τελετή που διοργανώθηκε στο Κοιμητήριο του Άρλιγκτον στην Ουάσιγκτον.

Εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Χέιγκελ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επαφές στην αμερικανική πρωτεύουσα με μέλη του Κογκρέσου. Σε αυτές είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σταθερά βήματα προόδου της χώρας μας, καθώς και να τονίσει τον σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης ανοιχτή συζήτηση στο Brookings Institute, με τα μέλη του Συμβουλίου του Ινστιτούτου και εκπροσώπους think tanks και συζήτησε μαζί τους για την ελληνική οικονομία, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ έγινε και ειδική αναφορά στους στόχους και τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το 2014.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, όπου και υπεγράφη παρουσία του Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Μουσείου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με σκοπό την έναρξη συνεργασίας για την έρευνα ιστορικών αρχείων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


σχετικα αρθρα