Επαφές στην Κρήτη είχε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προκειμένου να τεθούν οι βάσεις με πρώτο  εκλογικό στόχο τις προσεχείς ευρωεκλογές, «αλλά με προμετωπίδα της ιδεολογικής τους ταυτότητας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την ανάγκη φυγής της πατρίδας από τα δεσμά του μνημονίου, με την δημιουργία μίας νέας εθνικής πολιτικής».

Στις ενδιαφέρουσες και γόνιμες συναντήσεις με  προσωπικότητες και των τεσσάρων νομών του νησιού από τους χώρους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού, της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε πως οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν πάσχουν από κανενός είδους ηγεμονισμό, ούτε δημιουργήθηκαν ως «άλλο ένα κόμμα» στο ήδη πολυδιασπασμένο πολιτικό τοπίο της χώρας. 

«Το δικό μας όραμα, που διέπεται από τον ριζοσπαστισμό και την έμπνευση αναγέννησης του ελληνικού κράτους που πρώτος ο Ελευθέριος Βενιζέλος εισήγαγε στην Ελλάδα κατά τον 20 αιώνα, αλλά και από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που συνδυάζει την ευημερία του πολίτη με την ευημερία της χώρας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι η ανασύνταξη και συνένωση όλων των εντίμων και δημοκρατικών δυνάμεων της πατρίδας, που δεν κατανοούν απλά και μόνο το αδιέξοδο των μνημονίων, αλλά μάχονται σταθερά το κράτος της φαυλότητας και της διαφθοράς των μεγαλοκαρχαριών και φυσικά, τις πολιτικές της υποταγής και παράδοσης της χώρας στους σύγχρονους δυνάστες» τόνισε μεταξύ άλλων. α