Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Δύο ξένοι στον ίδιο...χώρο! Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, δύο κόμματα που ενώ είχαν έρθει τόσο κοντά την περιόδο της κυβερνητικής κρίσης λόγω ΕΡΤ, σήμερα έχουν διαρρήξει οποιαδήποτε γέφυρα επικοινωνίας.

Ο Φώτης Κουβέλης ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στην προοπτική μελλοντικής συνεργασίας με το "ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου" αποφασίζοντας προ ημερών να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις μέσω  twitter για να προααναγγείλει την συγκρότηση του μεγάλου δημοκρατικού πόλου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάλι, δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για την ΔΗΜΑΡ. «Τα είπα τα ξαναείπα, τούς προσκάλεσα τόσες φορές και μετά από την υπαναχώρηση Κουβέλη από την συμφωνία μας για το θέμα ΕΡΤ δεν υπάρχει θέμα συνεννόησης ή συμπόρευσης» αναφέρει στους συνομιλητές του.

Εκ των πραγμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ακολουθήσουν παράλληλες πορείες στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ικανοποιημένοι που το τελευταίο διάστημα έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον Ηλία Μόσιαλο (μέχρι και να μπει στην κυβέρνηση του ζήτησαν) αλλά και για το γεγονός ότι έχουν έρθει πιο κοντά με "εκσυγχρονιστές" όπως ο Παντελής Καψής, ο Νίκος Μαραντζίδης, ο Γιώργος Παγουλάτος. Πέρα από τα μεμονωμένα πρόσωπα όμως δεν υπάρχει καμία κινητικότητα ούτε καν με τις πολιτικές ομάδες που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Από την άλλη, τον Ηλία Μόσιαλο και την Δυναμική Ελλάδα διεκδικούν ως συνομιλητές και στην Δημοκρατική Αριστερά θεωρώντας ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πιο κοντά τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαύλους με την Αγίου Κωνσταντίνου θα επιθυμούσε να ανοίξει και ο Γιώργος Φλωρίδης. Επίσης, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέκαθαν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον χώρο της ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη.

Όμως, είναι κοινή παραδοχή ότι εάν δεν υπάρξει κάποια συντεταγμένη πρωτοβουλία κανείς δεν θα μπορέσει τελικώς να καταλάβει τον κεντροαριστερό χώρο, πολλώ μάλλον να τον μετατρέψει σε πλειοψηφικό...