current views are: 1

3 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση09:10

Η Άγκυρα προτρέπει τους επιχειρηματίες της να «κατακτήσουν» την Ελλάδα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Άγκυρας καθώς διαπιστώνουν ότι με ελάχιστα χρήματα, μπορούν να βάλουν «πόδι» σε στρατηγικούς τομείς της Ελλάδος και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο.

Δημοσίευση 09:10’
αρθρο-newpost

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Άγκυρας καθώς διαπιστώνουν ότι με ελάχιστα χρήματα, μπορούν να βάλουν «πόδι» σε στρατηγικούς τομείς της Ελλάδος και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
 
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Άγκυρας καθώς διαπιστώνουν ότι με ελάχιστα χρήματα, μπορούν να βάλουν «πόδι» σε στρατηγικούς τομείς της Ελλάδος και να πάρουν τον πλήρη έλεγχο. Οι πόλεμοι πια είναι ξεπερασμένες διαδικασίες έχουν τεράστιο κόστος και δεν συμφέρουν αφού πετυχαίνονται τα πάντα με εξαγορές.  

Συγκεκριμένα ο μηχανισμός αυτός με «βιτρίνα» τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δημιούργησε έναν κατάλογο με 300 «επενδυτικές ευκαιρίες» στην Ελλάδα για τις οποίες πρέπει να ενδιαφερθούν οι επιχειρηματίες της χώρας του.

Τον κατάλογο αυτό μάλιστα, τον έστειλε στα τουρκικά επιμελητήρια προκειμένου να βρεθούν οι συμπατριώτες τους που θα βάλουν τα χρήματα ώστε να αρχίσει η εξαγορά της Ελλάδος μιας και υπάρχουν όπως υποστηρίζεται… ευκαιρίες.

Να σημειωθεί ότι στον κατάλογο αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε δύο βιομηχανικές μονάδες που σχεδιάζονται για την Κρήτη, η μία κοντά στο αεροδρόμιο στο Καστέλι (όπου εδρεύει η προκεχωρημένη  βάση της Πολεμικής Αεροπορίας από όπου σηκώνονται τα ελληνικά μαχητικά για να αναχαιτίζουν τα τουρκικά κάθε φορά που αυτά  παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας) και η άλλη στα Χανιά.

Επίσης προτρέπει ο Μεχμέτ Σιμσέκ τους Τούρκους επιχειρηματίες να αγοράσουν ότι ακίνητο υπάρχει στην Ελλάδα το οποίο πωλείται σε χαμηλή τιμή από τους απελπισμένους Έλληνες και να επενδύσουν στην εστίαση.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή του από τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών οι  επενδυτικές ευκαιρίες μπορεί να υλοποιηθούν άμεσα  απλά με μία αίτηση.

Κάποιοι δημοσιογράφοι-αναλυτές, συνεργαζόμενοι με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ονειρεύεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, το παρουσιάζουν στις τουρκικές εφημερίδες ότι αυτό αποτελεί ένα έμπρακτο ευχαριστώ του Ερντογάν για τη συνεργασία που επέδειξε η Ελλάδα στον εντοπισμό και σύλληψη τρομοκρατών που θα χτύπαγαν την Άγκυρα.

 


σχετικα αρθρα