«Στη συνέντευξη του κ. Σαμαρά αποτυπώνεται η απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η εκ νέου αφήγηση του «success story» και οι χιλιοειπωμένες προβλέψεις  για ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έξοδο από το τούνελ ακυρώνονται από την σκληρή πραγματικότητα των αθρόων απολύσεων, των κατασχέσεων των σπιτιών και της κατάρρευσης της οικονομίας ακριβώς λόγω της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής που με πίστη και ευλάβεια ακολουθεί ο Πρωθυπουργός.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές δεσμευόμενος για νέα δυσβάστακτα μέτρα το φθινόπωρο,  χάνοντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας.

Δεν πείθει κανένα και, το κυριότερο, δεν μπορεί άλλο να εκβιάζει τους πολίτες. Ο χρόνος τους λιγοστεύει και ο αδιάκοπος αγώνας της κοινωνίας δεν θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο».