Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τη Realnews έπειτα από δημοσίευμα περί κρυφής ατζέντας της τρόικας για περκοπές στον ιδιωτικό τομέα, με την εφημερίδα να αφήνει αιχμές κατά του ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έκανε λόγο για: Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, «μαχαίρι» στα εφάπαξ τουλάχιστον 20% και νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα. «Το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντελώς ανακριβές» ανέφερε το ΥΠΟΙΚ.

Λίγο αργότερα ήρθε η αιχμηρή απάντηση της εφημερίδας: «Οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας σχoλίαζαν: Πρώτον, ότι είναι αξιοπερίεργο να απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό της τρόικας. Δεύτερον, ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως διασταυρωμένο από πηγές εντός και εκτός Ελλάδας. Και τέλος, υπενθύμιζαν, με νόημα, ότι η τελευταία διάψευση για ρεπορτάζ της Realnews αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».