«Δεν αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές. Αυτό θα είναι οδυνηρό για τη χώρα και δεν τις θέλω, παρ’ όλο που τις επιθυμούμε ως κόμμα, για να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας, ως αυτοδύναμη παρουσία στη Βουλή». Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέπτεται  Αλεξ/πολη και Κομοτηνή.

Ερωτηθείσα για το θέμα της ανεργίας που φτάνει στον αριθμό των 680.000 χιλιάδων ανθρώπων, σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας και να καταργηθούν τα αντικίνητρα που υπάρχουν για την ανάπτυξή του. Δεν νοείται εδώ και τόσο καιρό να μην τελειώνουμε με θέματα όπως είναι ο ΟΣΕ ή άλλες ελλειμματικές ΔΕΚΟ. Πρέπει να ανοίξουν δουλειές και αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη την οποία αδυνατεί να φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων η κ. Μπακογιάννη δήλωσε αισιόδοξη ότι αν προκηρυχθούν εκλογές η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή.

«Τα κόμματα πρέπει να αλλάξουν, να σταματήσουν να πολιτεύονται με το παλιό μοντέλο και να μαχόμαστε για ερείπια. Ο κόσμος θέλει στήριξη συννενόηση, όχι άλλες κοκορομαχίες και αλήθειες. Όπως ακριβώς και η χώρα για να βγούμε από την κρίση και όχι τα ψέμματα ότι σε ένα χρόνο θα μηδενισθεί το έλλειμμα», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη.