Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλακης 

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποκάλυψη της εφημερίδας ΑΥΓΗ  περί δέσμευσης του πρωθυπουργού για νέα μέτρα έναντι των δανειστών μας. Με χθεσινή ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κόμματος της  αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία απάντηση στο έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» σύμφωνα με το οποίο ο Αντ. Σαμαράς δεσμεύεται προς την τρόικα «να πάρει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος. Η επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα έχει ημερομηνία 19 Ιουλίου και φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού».

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου παρά την εμφανή αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος το οποίο ανεβάζει μόνο τον αριθμό των ανέργων και της ύφεσης στην χώρα χωρίς να δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης η Κομισιόν παροτρύνει την κυβέρνηση για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων  - με την διαδικασία της κινητικότητας και των μετατάξεων  -από τις 150.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο  που προβλέπεται  στο μνημόνιο.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πρόσφατες εκθέσεις ΔΝΤ και Κομισιόν ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο το αδιέξοδο της ασκούμενης πολιτικής και την παράταση του μαρτυρίου και των δοκιμασιών που υπομένει τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.  

«Κίνδυνοι» για τη βιωσιμότητα του χρέους, χρηματοδοτικό κενό 10,9 δισ. ευρώ και δημοσιονομικό «άνοιγμα» 4,3 δισ. ευρώ συνθέτουν μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα, διαλύοντας οριστικά τη μυθιστορηματική αφήγηση του κυβερνητικού success story και ανοίγοντας το δρόμο για τη λήψη νέων και επέκταση των υφιστάμενων δυσβάστακτων μέτρων που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.»