Δεν ανησυχεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η τρύπα στη χρηματοδότηση της χώρας σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ενώ όπως τόνισε  «δεν βλέπει κούρεμα του χρέους στο μέλλον».

O κ. Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Ελλάδα ενώ τόνισε πως «όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όλα τα στοιχεία είναι εκεί. Έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών «η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014» και πρόσθεσε αναφερόμενος στο λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος, το οποίο επισήμανε ότι δεν συνιστά λόγο ανησυχίας.

Σχετικά με τις γερμανικές εκλογές είπε πως «δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος», και έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, οι αγορές έχουν προσέξει.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να επιμείνει στη συνταγή της λιτότητας, τόνισε ότι «δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα» ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «έχει άνετη πλειοψηφία».

«Οι δύο μεγάλοι στόχοι μας είναι να βελτιωθεί η φοροσυλλογή και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι για τη διετία 2013-14 θα καλυφθούν. «Υπάρχει μια καθυστέρηση στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων κυρίως σε αυτό της ΔΕΠΑ , αλλά θα καλυφθεί», ανέφερε ο υπουργός.

Ερωτώμενος σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως «το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα» ενώ ανέφερε και το πρόσφατο «λουκέτο που μπήκε σε νυχτερινό μαγαζί της Βόρειας Ελλάδας επειδή δεν εξέδιδε αποδείξεις».